Call Our Toll-Free Number: 123-444-5555

TOP 10 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: ΜΟΝΑΧΟ! (PART 2)

Νο.06-Nationaltheater Munchen: Το εθνικό θέατρο του Μονάχου ιδρύθηκε το 1818 ενώ μετά από τις καταστροφές που υπέστη όπως η φωτιά του 1823 και οι βομβαρδισμοί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οδήγησαν στην πλήρη ανανέωσή του. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του παρουσιάζει αρχαιοελληνικά στοιχεία και μπαρόκ χαρακτηριστικά. Σήμερα στεγάζει την κρατική όπερα της Βαυαρίας και πολλές παραστάσεις δίνονται όλο το χρόνο. Η πρόσβαση σας στο συγκεκριμένο θέατρο είναι μέσω τραμ  και της γραμμής 19 με την ομώνυμη στάση.
Νο.07-Alianz Arena: Το στάδιο Allianz Arena αποτελεί ένα από τα πιο καινούργια γήπεδα της Γερμανίας αφού μόλις το 2005 παραδόθηκε για τη χρήση των εντός έδρας αγώνων της FC Bayern (του Μονάχου) και της TSV Μόναχο 1860. Στο στάδιο υπάρχουν περίπου 70.000 καθίσματα ενώ το εξωτερικό κομμάτι του γηπέδου φωτίζεται με τα χρώματα της ομάδας που παίζει την εκάστοτε μέρα (κόκκινο για την Bayern Μονάχου, μπλε για την TSV Μονάχου 1860 και άσπρο για την Εθνική Γερμανίας). Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του γηπέδου (ο εξωτερικός φωτισμός) αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία αφού κανένα άλλο γήπεδο δεν έχει αυτή τη λειτουργία. Η πρόσβαση σας στο γήπεδο γίνεται μέσω του υπόγειου σιδηρόδρομου και της γραμμής U6 (μπλε) και συγκεκριμένα στο σταθμό Frottmaning και μετά από απόσταση δέκα λεπτών φτάνετε στο γήπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.allianz-arena.de

Νο.08- Nymphenburg Palace: Το συγκεκριμένο παλάτι τελειοποιήθηκε το 1758 μετά από περίπου 100 χρόνια προετοιμασίας. Αποτελούσε το καλοκαιρινό παλάτι της βασιλικής οικογένειας της Βαυαρίας. επιπρόσθετα, το παλάτι διαθέτει περιμετρικά του ένα πάρκο αγγλικού στυλ, κιόσκια, σιντριβάνια, κανάλια, λίμνες, αγάλματα που απεικονίζουν θεούς της αρχαιότητας και διάφορα μουσεία με κυριότερο αυτό της φυσικής ιστορίας. Το παλάτι, ακόμα, περιλαμβάνει 36 πορτραίτα γυναικών του Μονάχου, και διάφορα άλλα μικρότερα παλάτια όπως το Bafenburg, Amelienburg, Pagodenburg και το Magdalenenklause. 

Νο.09-Englischer Garten:  Αυτό το πάρκο αποτελεί ένα από το μεγαλύτερο πάρκο του Μονάχου και της Ευρώπης και είναι κατάλληλο για καθαρό αέρα και περπάτημα. Σε αυτό το πάρκο μπορείτε να κάνετε βόλτα με βαρκούλες και να πιείτε την Πίλσνερ στη μπιραρία του κήπου. Ένα παρακλάδι του ποταμού Isar ρέει μέσα από το πάρκο. Επισκεφθείτε το για να δείτε την χαριτωμένοι αρχιτεκτονική Jugendstil και εντυπωσιακά εστιατόρια και μπαρ στην θορυβώδη Leopoldstrasse. Η πρόσβαση στο συγκεκριμένο πάρκο γίνεται μέσω του μετρό με τις γραμμές U3 και U6 στο σταθμό Odeonsplatz και από εκεί μετά από περπάτημα 5 λεπτών στην Ludvig strasse και την Von Der Tann strasse θα βρεθείτε στην είσοδο του πάρκου.
 

Νο.10-Hofbrauhaus: Το Hofbrauhaus αποτελεί το ζυθοποιείο του Μονάχου. Η αιτία κατασκευής του είναι ο Γουλιέλμος V, ο οποίος θεώρησε ότι πρέπει να σταματήσει η εισαγωγή μπύρας στη χώρα από ξένα κράτη λόγω κόστους και να υπάρξει ένα επίσημο ζυθοποιείο το οποίο θα προμηθεύει μπύρα στην αυτοκρατορική αυλή και αργότερα σε όλο το λαό της Βαυαρίας. Σήμερα, οι επισκέπτες του ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο το μήνα.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://www.hofbraeuhaus.de/

Μάθετε περισσότερα για το Μόναχο: http://www.muenchen.de/   

Link List

Contact Details

[Valid Atom 1.0]